Kalamper Sportske igre Mrkojevici 2012

U Mrkojevicima su odrzane cetvrte po redu Sportske Igre. Manifestacija se odrzala od 02. do 19.Jula. Takmicenje je organizovano u pet sportova, koji su su privukli preko 150 takmicara.

Po tradiciji sve je krenulo odbojkaskim turnirom koji brojio po kvalitetu pet podjednakih ekipa. Najbolji medju najboljima ove godine bio je Ultras koji je u finalu savladao Kamenicki Most. Trece mjesto osvojili su Dabezici.

Na Biciklistickoj trci koja je vozena od Kamenickog Mosta do Pecurica najbolji je bio Nermin Sahinovic, vicesampion je Amir Zagora. Trece njesto pripalo je Adnanu Seferovicu.

Plivaci su se i ove godine pobrinuli da otplivaju tradicionalnu mrsutu od ponte do obale Velikog pijeska...duzinu od 300m najbrze je otplivao Elvir Bajramovic, drugo mjesto pripalo je proslogodisnjem sampionu Ajdinu Perazicu, treci je bio Arbel Djurovic.

Teniseri su nas i ove godine obradovali i "drzali" na mjestu odigravanja meceva do sitnih sati iza ponoci... U konkurenciji parova najuspjesniji su bili braca Ilhan i Milhad Cobovic. Drugo mjesto je pripalo Sabriji Kadic i Naseru Spahicu. Treci su bili Dino i Emir Sabovic.

U pojedinacnoj konkurenciji, novi-stari sampion je Milhad Cobovic. Drugo mjesto osvojio je Sanel Skretovic, treci je bio Naser Spahic.

Na kraju, po obicaju, najmasovnije takmicenje Mali Fudbal privukao je 11 ekipa. Veliki broj akcija, lijepih golova pa i simpaticnih promasaja, bivsih, sadasnjih i buducih fudbalera primamljivao je mnogobrojne aplauze vjerne publike.

Sampion ove godine je Kunje Busat, ceta Damira Karastanovica je postala najuspjesnija ekipa sa najvise osvojenih turnira. Drugo mjesto pripalo je Ultrasu. Na iznenadjenje svih, trece mejsto osvojili su golobradi momci poznatiji kao Adriatica.

Svi ucesnici su nagradjeni sa medaljama i diplomama.

Generalni pokrovitelj ovogodisnje manifestacije bio je D.O.O. Kalamper, zahvaljujemo se Eminu Kalamperovicu na celu firme na sponzorstvu i izuzetnom doprinosu i razvoju sporta u Mrkojevicima.