Besplatna motivaciona radionica za žene potencijalne preduzetnice u organizaciji NVO „Mrkojevići“

NVO Mrkojevići u sklopu projekta „Ženska preduzetnička akcija“ koji finansira Opština Bar organizuje besplatnu motivacionu radionicu za žene potencijalne preduzetnice. Radionica će se održati 26. septembra sa početkom u 11h u restoranu Kalamper hotel&SPA, na Velikom Pijesku.

Radionica je namijenjena ženama koje bi mogle na osnovu svojih kompetencija i resursa koje posjeduju osmisliti neku preduzetničku ideju i započeti biznis. U pitanju je prva u nizu jer će projekat obuhvatiti još nekoliko radionica na teme podsticanja žena na preduzetničke inicijative, analizu potencijala lokalne zajednice za razvoj ženskih biznisa, razradu biznis ideja učesnica, značaj udruživanja ženskih biznisa i zajedničkog nastupa, kao i predstavljanje programskih linija podrške za razvoj ženskog preduzetništva. Jedna od radionica će poseban naglasak staviti na mogućnosti angažovanja žena u oblasti ruralnog turizma, a koju će držati eminentni eksperti iz ove oblasti.

 Zainteresovane polaznice se mogu prijaviti za učešće na radionici putem emaila nvomrkojevici@gmail.com najkasnije do 23. septembra. U prijavi je potrebno ostaviti kontakt telefon i dostaviti kratku biografiju – CV. Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta je ograničen.

Radionicu će voditi Mirjana Babić. Mirjana je po struci ekonomista, a svoju preduzetničku ideju – proizvodnju sapuna, krema i eteričnih ulja na bazi maslinovog ulja je realizovala upravo polazeći od resursa koje njena porodica posjeduje. Članica je Asocijacije poslovnih žena, a kroz brojne projekte je svoju aktivnost usmjerila na mentorsku podršku žena koje namjeravaju započeti sopstveni biznis.

Emina Perazić

Koordinator projekta

NVO „Mrkojevići“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *